ABOUT ILAD
 

Dijital Çağda İletişim Sempozyumlarının 3.sü Ankara’da yapıldı

İLDEK ve İLAD’ın başlattığı Dijital Çağda İletişim Sempozyumlarının 3.sü Ankara’da yapıldı.

İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz,  2 yılda bir düzenlenen sempozyumların amacının dijital gelişmelerin toplumları nasıl etkilediğinin düzenli olarak ortaya konulması olduğunu söyledi.

 

İLAD, İLDEK ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinin ev sahipliğinde düzenlenen CIDA 2022  ( 3. Dijital Çağda İletişim Sempozyumu)  12 Ekim Çarşamba günü ATAUM Konferans Salonunda, İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdulrezak Altun’un açılış konuşmasıyla başladı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın da söz aldığı açılış töreninde, sempozyum düzenleme komitesinde yer alan üniversitelerin rektör ve rektör vekillerinin yanı sıra İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz açılış konuşması yaptı.

Uluslararası bir niteliği olan sempozyuma Katie Ellis ile Xabier Martinez Rolan davetli konuşmacılar olarak çevrimiçi katıldılar. Sempozyumun ilk günü, iki panel ile MTÖ Sinema Salonu, ATK Sanatevi ve ATK Sanatevi Salon Artisan’da gerçekleşen altı oturuma sahne oldu. Dijital iletişimin farklı yönlerine odaklanan araştırmacıların bildirileri, sempozyumun resmi sosyal medya hesapları ile youtube kanalı üzerinden de takip edildi.

Panel ve oturumların sona ermesinin ardından İlbank Sosyal Tesislerinde gerçekleşen gala etkinliği ile sempozyumun ilk günü büyük bir coşkuyla tamamlandı.

 Dijital Çağda İletişim Sempozyumu ikinci gününde de çok sayıda panel ve oturuma sahne oldu. Sosyal medya çalışmaları, dijital görsel kültür, dijital bellek ve dijital çağda kamusal alan başta olmak üzere dijital iletişimin farklı patikalarına yoğunlaşan araştırmacılar, bildirilerini sundu. Oturumların yanı sıra anlatı araştırması ve sağlık, yüksek lisans çalışmalarında yeni medya teknolojilerinin rolü, dijital çağda halkla ilişkiler tarihi ve demokrasi ve dijital dünya başlıklı dört farklı panel gerçekleşti.

Sempozyumun son günü iki oturum ve bir panelin yanı sıra bilgisayar laboratuvarımızda gerçekleşen workshop ile sona erdi. Sempozyumun son gününde, sosyal medya çalışmaları, dijital dönüşümde iletişim ve etik, dijital gündelik yaşam ile medya çalışmaları ve dijital bilgi temalı oturumlarda, araştırmacılar bildirilerini sözlü olarak sundu. Ankara Üniversitesi Radyosu 40. Yıl Özel Etkinliği başlıklı bir panelin de yer aldığı son günde, kapanış oturumunda İLEF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Keskin sempozyumun Sonuç Bildirgesi’ni okudu.

 

Açılış konuşmaları Youtube linki

https://www.youtube.com/watch?v=qhO5qaSv1nE